Over ons - Simons Music

Simons Music
Simons Music
Ga naar de inhoud
Over Ons
Na jaren lang, met succes, voor zijn eigen orkesten geschreven te hebben heeft componist/arrangeur Leo Simons besloten om in 2005 zijn eigen muziek uitgeverij op te richten. Het plezier waarmee menig orkest lid zijn of haar partij speelde gaf mede de doorslag om zijn muziek bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Vooral de educatieve muziekwerkjes voor jeugdorkest werden door de diverse jeugdorkesten met veel plezier gespeeld. Met  diverse muziekstukken zijn succesvolle resultaten behaald bij nationale en internationale festivals. De meeste muziekstukken voor jeugdorkest zijn geschreven in  een 4 of 5 stemmige bezetting. Hierbij maakt het niet uit of de bezetting uit 7 of meer orkestleden bestaat het klinkt altijd! Ook zijn deze stukjes uitstekend geschikt als ensemble werkjes voor voorspeelavonden van muziekvereniging of muziekschool. Desgewenst kunnen deze stukken ook door strijkorkest gespeeld worden.

Inmiddels schrijven we ruim 15 jaar verder en zijn er zo’n 250 composities en arrangementen geschreven en weet menig orkest ons te vinden en te waarderen.

Naast composities zijn er ook arrangementen in uitgave en kan er ook op aanvraag een arrangement gemaakt worden van een muziek stuk dat niet voorhanden is.
Er zijn al diverse arrangementen met succesvolle uitvoeringen bewerkt voor o.a.:
de Regimentsfanfare "Garde Grenadiers en Jagers", Het Nederlands Theater Orkest, Scheepjeswolharmonie, Frits Landesbergen Big Band i.s.m. Bert van Bommel trompet/zang, Eendracht en Vrijheid Harelbeke (België), Koninklijke Fanfare Apollo, Harmonie Terheijden, Frank in Person, Hermiene Deurloo, The Triolettes, Semih Arikan..... e.a.


Leo Simons studeerde Tuba aan het Rotterdams conservatorium, HaFa directie aan het Brabants conservatorium, Kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams conservatorium te Antwerpen. Ook volgde hij de internationale dirigenten cursus van het WMC en de masterclass dirigeren van lichte muziek samen met de Koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso en zeker niet op de laatste plaats een cursus arrangeren van en voor lichte muziek aan het Brabants conservatorium met als docent Maino Remmers die hem vooral stimuleerde zelf te gaan schrijven. Daarnaast heeft Leo deelgenomen aan Chris Walden's Masterclass (USA) en heeft enkele cursussen gevolgd op het gebied van Filmmuziek bij Guy Michelmore ThinkSpace education (GB)

Met Vriendelijke groet,

Leo Simons

                                                                                     
Terug naar de inhoud